بنابر گزارش اتاق ایران و بر اساس نتایج حاصل از پایش ملی محیط کسب و کار ایران انجام شده در بهار ۱۴۰۱، رقم شاخص ملی، ۶.۰۷ (نمره بدترین ارزیابی ۱۰ است) محاسبه شده است. که تا حدودی از وضعیت این شاخص نسبت به ارزیابی فصل گذشته (زمستان ۱۴۰۰ با میانگین ۵.۸۳) نامساعدتر است. در این بین، محیط مالی با عدد ۸.۳۳ نامساعدترین محیط ها بوده است.
فعالان اقتصادی مشارکت کننده در این پایش، به ترتیب سه مولفه: ۱. غیر قابل پیش بینی بودن قیمت مواد اولیه و محصولات، ۲. بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب و کار و ۳. دشواری تامین مالی از بانک ها را نامناسب ترین مولفه های محیط کسب و کار کشور نسبت به سایر مولفه ها ارزیابی نمودهاند.
مطابق مدل ارائه شده برای محاسبه شاخص محیط کسب و کار ایران، شاخص ملی محیط کسب و کار از طریق انجام محاسبات بر روی ۷۰ نماگر که شامل ۲۸ مولفه پیمایشی از عوامل مختلف و قابل احصای موثر بر اداره واحدهای تولیدی ایران معرفی شده است، حاصل شده است که ۱۱ مورد زیر به عنوان اهم این مولفهها عنوان شده است:
مطالعات متعددی در خصوص چالش های زنجیره تامین در سطوح متفاوت در سرتاسر جهان انجام شده که عمده چالش های شناسایی شده در سال های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، به این موضوعات متمرکز بوده است.
در کشور ما نیز حوزه های تولید و تجارت، همواره با چالش های متعددی همراه بوده اند که بررسی انجام شده در بین بیش از ۱۰۰ بنگاه تولیدی کشور به ما کمک کرده تا 10 عامل موثر بر فعالیت های زنجیره تامین کشور را بیابیم: